De Voordelen Van Het Bezitten Van Een Hot Tub

Wilt u uw leven een wending ten goede geven? Denk eens aan een hot tub; regelmatig gebruik van een hot tub kan uw gezondheid verbeteren, en stress en angstgevoelens verminderen terwijl u geniet van de frisse buitenlucht. Heerlijk om in uw eentje even bij te komen, maar ook een fijne plek om te socializen.

Nog niet overtuigd? Laten we dan even kijken naar de top 5 voordelen van een hot tub:

Het verlicht stress en angsgevoelens

Werk, familieleven en zorgen over de gezondheid vragen hun tol. Langdurige stress kan een hele serie klachten veroorzaken, van hoofdpijn en stijve spieren tot angst en depressie. Wilt u deze klachten het liefst op een natuurlijke manier te lijf gaan dan is een hot tub een geweldige hulp! Hydrotherapie is altijd goed.

De oeroude remedie van het gebruik van water tegen stressklachten is bewezen effectief. Het is zelfs aangetoond dat regelmatig spagebruik het zenuwsysteem kan reguleren door het ontspannen van het lichaam en daardoor ook de geest. Het warme water bevordert ook de aanmaak van endorfinen, het ‘feelgood’ hormoon dat uw stemming positief beïnvloedt.

2. Het verlicht de pijn

Niet alleen verlicht regelmatig spagebruik stijfheid en pijnlijke spieren, het kan ook chronische pijnklachten verzachten. De warmte van het water samen met de massage verlicht de spanning en bevordert de bloedsomloop, en aldus betere bloeddoorstroming naar spieren en gewrichten, met als resultaat afname van de zwelling en ontsteking. Een expert op het gebied van chronische pijn stelt dat het verblijf in warm water lang effectief is voor het verzachten de pijn.

3. U wordt fitter en soepeler

Wist u dat uw hot tub de ideale plek is om oefeningen te doen? Het warme water maakt uw spieren soepeler en doordat u in het water lichter bent komt er minder druk op. Als u er een gewoonte van maakt enige stretch-oefeningen te doen zult u ervaren dat uw spieren en gewrichten soepeler worden.

Voor een grotere uitdaging kunt u bijvoorbeeld gaan aquajoggen of u verdiepen in hot tub yoga, beide beproefde manieren om uw fitheid te verbeteren, vet te verbranden en over het geheel uw gezondheid een boost te geven.

4. Het verdiept uw relatie’s

Wilt u meer ‘kwaliteits-tijd” doorbrengen met uw partner en/of familie dan is de hot tub de aangewezen plaats. Uw hot tub wordt de plek waar u wekelijks een rendez vous onder de sterren met uw geliefde kunt hebben. Steek een paar kaarsen aan, zoek een bijpassende playlist en ontspan… Iets lekkers te drinken en te knabbelen kan er ook nog wel bij toch? Maar liever geen alcohol: gecombineerd met de warmte van het bad kan alcohol tot uitdroging leiden.

Wat ook leuk kan zijn: Een wekelijkse familie-spa-avond. Ontspan met z’n allen, neem de week door of doe spelletjes, zoals ‘rara wie ben ik?’ of ‘ik zie ik zie wat jij niet’ ziet etc. (vooral leuk met kinderen).

5. Het verhoogt de waarde van uw huis

Het is natuurlijk duidelijk dat een goed gekozen spa de waarde van uw huis verhoogt. Er is geen formule om uit te rekenen hoeveel, maar een hot tub is voor iedereen een grote pre, van senioren en singles tot gezinnen. Tel hierbij op dat een spa het hele jaar door te gebruiken is.

De juiste spa voegt niet alleen comfort en elegance toe aan uw huis en tuin, met een goed tuinontwerp kan de spa een centrale plek innemen, of u de hot tub nu op het terras plaatst of onder een afdak en omringd door groen, uw hot tub zal zeker de show stelen.

Sundance® Spas Nederland

Als u geïnteresseerd bent in de “hot tub lifestyle” kunnen wij van Sundance® Spas Nederland u helpen. Onze dealers leveren hot tubs en accessoires van zeer hoge kwaliteit, met de zekerheid van tevreden klanten. Zoekt u een hot tub winkel bij u in de buurt? Uw lokale Sundance® Spas dealer helpt u bij de keuze voor een spa die past bij uw lifestyle en budget.

INTERESSANT ARTIKEL?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest