Gezondheidsvoordelen

GEZOND HEIDS VOOR DELEN

Op zoek naar je droomhottub?

WAT IS HYDROTHERAPIE?

Hydrotherapie is gebaseerd op water en wordt toegepast door spabezitters en therapeuten wereldwijd. De helende eigenschappen van het warme spawater bieden een variëteit aan gezondheidsvoordelen aan diegenen die hier regelmatig gebruik van maken. De combinatie van warmte, massage en drijfvermogen ontspannen het lichaam, reduceren spierspanning en verzachten gewrichtspijn, terwijl de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Heerlijk dobberen in een spa heeft dus vele gezondheidsvoordelen, zowel fysiek als mentaal.

VERZORGENDE ASPECTEN VAN HYDROTHERAPIE

Ontspan en laat uw hot tub het werk doen. Een hot tub-sessie van 20 minuten, een aantal keer per week, kan u al het volgende opleveren:

 • Een beter slaappatroon
 • Minder stress
 • Minder spierspanning
 • Minder gewrichtspijn
 • Betere bloedcirculatie
 • Behoud goed gewicht
 • Mooiere huid

Hydrotherapie kan ook helpen bij het herstel na een kleine verwonding. De betere bloedcirculatie verhoogt de natuurlijke productie van positieve endorfinen die pijn en angst verminderen, terwijl bloed en zuurstof het beschadigde gebied bereiken. Het drijven in warm water biedt een comfortabele ambiance om de balans, flexibiliteit en soepelheid van lijf en leden te bevorderen.

WATERTHERAPIE EN UW GEZONDHEID

U zult ervan versteld staan hoezeer hydrotherapie uw leven kan veranderen. Als u lijdt aan hieronder genoemde kwalen kan hydrotherapie u wellicht verlichting brengen. Voordat u hiermee begint raden wij u aan dat u uw huisarts raadpleegt.

SPIERSPANNING

Gespannen spieren zijn een fysiek ongemak. De warmte van het water ontspant het lichaam, de eerste stap op weg naar het reduceren van spierspanning, en de jets masseren zacht doch krachtig de betreffende lichaamszones.

GEWRICHTSPIJN

Heeft u last van gewrichtspijn? Artritis, fibromyalgie en dergelijke aandoeningen zijn een aanslag op de kwaliteit van het leven. Door het drijven in de spa kunnen de gewrichten beter ontspannen en bewegen zonder druk. Ook ideaal voor lichte oefeningen en stretchen.

SLAPELOOSHEID

Breng lichaam en geest in de ruststand voor u naar bed gaat. Doordat pijn en stress in de hot tub verminderen en het lichaam ontspant is een bad voor het slapen gaan een uitstekend natuurlijk slaapmiddel.

STRESS

Stress en nervositeit maken het moeilijk om de slaap te vatten. In een hot tub komt de geest tot rust en voelt u zich emotioneel en lichamelijk beter. Gun uzelf deze ontspanning, u verdient het.

HOE AROMATHERAPIE HELPT

Ervaar de helende eigenschappen van spa-aromatherapie. Door toevoeging van geuren die speciaal ontwikkeld zijn voor de hot tub brengt u het ontspannende en helende effect van uw badbeleving naar een hoger level. Geuren kunnen:

 • Herinneringen opwekken
 • Uw stemming beïnvloeden
 • De geest scherpen
 • Het lichaam ontspannen
 • Uw gezondheid verbeteren

Zoekt u aromatherapie die geschikt is voor uw spa? Kom kijken in onze showroom en bekijk ons assortiment van hot tub accessoires.

Disclaimer: Consulteer een arts voordat u uw hot tub aanwend voor therapie.