De top 4 voordelen van Hot Tub Covers

spa installatie met een hot tub cover

Hot tubs zijn een geweldige manier om u te helpen ontspannen in uw drukke routineof te herstellen na een intensieve inspanning. Maar om van je investering te genieten, heeft je spa regelmatig onderhoud nodig. Daarom zijn hot tub covers net zo essentieel! Hoewel sommigen een hot tub cover misschien beschouwen als een ander onderdeel van hun spa, kan de keuze van de verkeerde de voordelen beïnvloeden.

In dit artikel bespreken we het belang van hot tub covers, wat ze zijn en wat ze doen. Ook de voordelen van hot tub covers en de signalen dat je erin moet investeren komen aan bod.

Wat is een hot tub cover?

Een hot tub cover is een deksel dat je op en af doet wanneer je je spa wilt gebruiken. Sommige mensen denken dat als ze één hot tub cover hebben gezien, ze ze allemaal hebben gezien! Hoewel de meeste covers dezelfde basisstructuur hebben, zijn er meer verschillen dan je op het eerste gezicht zou denken.

Ze zijn meestal gemaakt van massieve schuimkernen die in plastic hoesjes zijn geseald. De schuimkern van een hot tub cover kan uit één, twee of meer stukken schuim bestaan. De dichtheid heeft echter invloed op de energie-efficiëntie en het gewicht aan sneeuw of vuil dat de hot tub cover aankan voordat de schuimkern begint te verslechteren.

De meeste hot tub covers zijn gemaakt van vinyl van marine kwaliteit dat behandeld is om schimmelvorming te voorkomen en UV-stralen tegen te houden om vervaging te minimaliseren. Daarom is het de moeite waard om vanaf het begin te investeren in een cover van hoge kwaliteit, want die biedt een hele reeks voordelen.

Wat doet een hot tub cover?

Een hot tub cover fungeert niet alleen als een deksel dat je er gewoon op legt als je klaar bent. Hij houdt niet alleen puin en sneeuw tegen, maar is ook ontworpen om je onderhoud beter beheersbaar te maken. De covers zijn zo gemaakt dat ze op een bepaald punt inklappen, zodat u ze gemakkelijker kunt verwijderen wanneer u uw spa wilt gebruiken. Ze zijn ook ontworpen met een taps toelopende hoogte van het midden naar de buitenrand, wat helpt bij het afwerpen van water en sneeuw.

Meer nog, een goede hot tub cover houdt je kinderen en huisdieren uit het water, beschermt je investering en houdt de energiefactuur laag. Bovendien houdt hij vuil buiten en beschermt hij je tegen barre weersomstandigheden.

Wat zijn de voordelen van een hot tub cover?

1. Het beschermt uw spa

Je hebt veel geld uitgegeven aan je hot tub, dus is het essentieel dat je er goed voor zorgt. Een cover van hoge kwaliteit is essentieel om je spa perfect te onderhouden en hem nog jaren te laten werken.

Een duurzaam materiaal van maritieme kwaliteit beschermt de filters en jets van de hot tub tegen de elementen, zodat er minder storingen optreden en er minder onderdelen vervangen hoeven te worden.

2. Het houdt het water schoon

Een cover kan een hot tub binnen of buiten beschermen tegen vuil. Regenwater, bladeren, vuil, insecten en stof kunnen in de spa vallen en het water vervuilen.

Een hot tub cover kan echter al het vuil buiten houden, waardoor de spa minder vaak moet worden schoongemaakt en er minder chemicaliën nodig zijn.

3. Het bespaart u geld

Naast een lagere waterrekening omdat er minder vuil in het water terechtkomt, is een deksel energiezuinig omdat het de temperatuur binnen houdt. Het juiste deksel sluit de zijkanten af en voorkomt dat warmte ontsnapt. Het is dus een kostenpost op korte termijn voor besparingen op lange termijn.

4. Het verbetert de veiligheid

Als het om water gaat, is de veiligheid van uw gezin en huisdieren een grote zorg. Een hot tub cover kan uw bezorgdheid wegnemen door te verhinderen dat kinderen of huisdieren zonder toezicht toegang krijgen tot de spa. Bovendien zijn sommige covers voorzien van veilige riemen die een extra beschermingslaag toevoegen door het deksel te vergrendelen.

Tekenen dat je een hot tub cover nodig hebt

Je denkt misschien dat je huidige hot tub cover je spa prima beschermt. Maar zodra hij beschadigd raakt, gaat de conditie van je hot tub achteruit. Hoewel enkele eenvoudige reparaties uw spa draaiende kunnen houden, zijn er tekenen dat een cover aan vervanging toe is:

  • Slijtage en bederf worden vaak over het hoofd gezien, maar een verslechterende bekleding vermindert de bescherming en kostenbesparende voordelen
  • Scheuren in uw cover kunnen betekenen dat verontreinigingen en schadelijke stoffen de hot tub hebben aangetast.
  • Een zwaar en stinkend deksel is een teken dat er vocht in is gesijpeld, wat kan betekenen dat er schadelijke bacteriën groeien die het water ontsmetten.
  • Broze schuimkernen zijn een teken van een onjuiste chemische balans in het water, wat verdere schade aan de cover kan veroorzaken.

Shop Hot Tub Covers in Nederland Vandaag

Ben je klaar om te investeren in een cover voor je hot tub? De kortetermijnuitgave biedt een reeks voordelen voor uw spa. Of u nu uw energierekening wilt verlagen of extra bescherming voor uw gezin wilt creëren. Onze experts bij Sundance Spas zijn er om u te helpen de juiste te vinden voor het behoud van uw investering.

Daarom bieden wij op onze website hulpmiddelen voor algemeen onderhoud en wateronderhoud om u te helpen het meeste uit uw spa te halen. Neem vandaag nog contact op met het team van specialisten bij uw lokale Sundance Spas showroom in Nederland.

Wij beloven u te helpen de perfecte spa voor uw huis en budget te vinden en delen onze kennis om uw investering te helpen onderhouden.

Vind online meer nuttige tips over levensstijl en verzorging, zodat u met een gerust hart de juiste keuze kunt maken.

Deel deze blogpost!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Copyright © 2023 Sundance Spas Benelux. Alle rechten voorbehouden. Sundance Benelux is onderdeel van de SenS Groep. Gemaakt met hartje door IMP Digitaal - mogelijk gemaakt door Kinsta