U VRAAGT
WIJ ANT WOORD EN

Veel Gestelde Vragen

Of u al een hot tub heeft, of overweegt er een aan te schaffen, er zijn altijd vragen. Deze lijst met veelgestelde vragen over hot tubs is bedoeld om u te helpen met eenvoudige oplossingen. Mocht uw vraag hier niet worden beantwoord, zoek dan een dealer in uw buurt. Deze zal u graag verder helpen.

ALGEMENE HOT TUB FAQs
ZAL IK EEN HOT TUB AANSCHAFFEN?

De beslissing om een hot tub aan te schaffen is geen geringe. Het is niet zomaar iets, uw manier van leven kan behoorlijk veranderen door deze aankoop. Stel uzelf vóór de aanschaf de volgende vragen:

  1. Waar wil ik de hot tub plaatsen?
  2. Wil ik alléén gebruik maken van de hot tub of er samen met de hele familie in?
  3. Zal ik minder pijntjes hebben, en beter slapen?
  4. Zal ik genieten van de hydromassage?
  5. Zal mijn familie genieten van het sociale aspect van samen in de spa dobberen?

Als u meerdere vragen met ja hebt beantwoord zou een hot tub wel eens een hele goede aankoop voor u kunnen zijn! Kom langs voor een gesprek over types, maten en prijzen, u bent welkom!

WELKE AFMETING IS GESCHIKT VOOR MIJ?

Het formaat van uw hot tub wordt bepaald door hoe u deze wil gebruiken. Gaat de hele familie er in? Of alleen u en uw partner? Of wilt u in uw tuin parties houden waarin uw hot tub een rol speelt? Uw antwoord op deze vragen bepalen welke hot tub het beste bij u past.

De meeste hot tub merken hebben modellen in de volgende maten en capaciteiten: 2-3 zits, 4-5 zits, 5-6 zits, 6 en meer zits. Voor een goed idee van het formaat van de verschillende hot tubs kunt u het beste de showroom bezoeken.

WAT IS HYDROTHERAPIE?

Hydrotherapie is een techniek die gebruik maakt van de helende kracht van water. De combinatie van warm water, massage en gewichtloosheid helpen bij het ontspannen van de spieren, verzachten pijnlijke gewrichten en verbeteren de bloedcirculatie. Hydrotherapie wordt wereldwijd aangewend door professionals en helpt bij slaapproblemen, stress en het helingsproces na lichte verwondingen.

HOT TUB ONDERHOUD FAQs
HOE VAAK MOET IK MIJN HOT TUB SCHOONMAKEN?

Hoe vaak en op welke manier u uw hot tub reinigt hangt af van twee factoren: Hoe vaak wordt de spa gebruikt en wie is de fabrikant.

  • Controleer het water een of twee keer per week.
  • Ga uit van de aanwijzingen op het doosje van de strips bij de behandeling van het water.
  • Reinig het filter iedere twee weken met de tuinslang.
  • Leeg en reinig de hot tub iedere drie á vier maanden.

Voor meer informatie met betrekking tot het wateronderhoud kunt u contact met ons opnemen.

HOE VAAK MOET IK HET FILTER SCHOONMAKEN?

Een schone en goed functionerende filter is hoogst belangrijk voor het filtersysteem: Het ondervangt en verwijdert vuil en gruis en houdt het water vrij van onreinheden. We raden u aan het filter iedere twee weken te reinigen met de tuinslang of in de gootsteen. U kunt het filter eventueel sprayen met filtercleaner en daarna uitspoelen. Er is een mondstuk speciaal voor de reiniging van filters die u op de tuinslang kunt bevestigen. Iedere twee maanden laat u het filter een nacht weken in een emmer met filtercleaner, waarna u het filter schoonspoelt. Wij raden u aan eens per jaar een nieuwe filter aan te schaffen.

HOE VAAK MOET IK HET WATER VERVANGEN?

Hoe vaak u het water moet vervangen hangt af van hoe vaak de hot tub wordt gebruikt, de kwaliteit van het leidingwater en het wateronderhoud. In het algemeen raden wij aan de hot tub iedere drie á vier maanden leeg te pompen en te reinigen.