Veel gestelde vragen

FAQs

Antwoorden op al je vragen.

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van zoveel informatie nog vragen hebt. Om je te helpen antwoord te geven, hebben we een aantal van de meest gestelde vragen opgesomd met de daarbij behorende antwoorden. Mocht jouw vraag er niet tussenstaan, schroom dan niet om contact met je plaatselijke dealer op te nemen. Eén van de experts helpt je graag verder.

Voor veel eigenaren van een spa is een regelmatige service en onderhoud door een professional de moeite waard. Een regelmatige onderhoudsbeurt kan ervoor zorgen dat het water van je spa altijd veilig, aangenaam en klaar voor gebruik is. Een professional kan deze tijd ook gebruiken om de spa te inspecteren, op zoek naar eventuele problemen of potentiële probleemgebieden die kunnen leiden tot schade, een onbalans in het water of kostbare reparaties, en de situatie te verhelpen voordat deze uitgroeit tot een groter probleem.

Hoe vaak je het water van jouw spa moet verversen hangt sterk af van hoe vaak de spa wordt gebruikt, de kwaliteit van het water waarmee hij gevuld wordt en hoe goed het water wordt onderhouden. Als algemene vuistregel raden wij aan om de spa om de drie à vier maanden te laten leeglopen, reinigen en opnieuw te vullen voor een optimale werking.

Hoe vaak en op welke manier je jouw spa schoonmaakt, hangt af van een aantal factoren. Lees hier meer over waterverzorging.

 • Test het water van je spa één of twee keer per week met behulp van de Sundance test strips.
 • Behandel het spa-water dienovereenkomstig op basis van de aflezingen van de test strips.
 • Reinig het filter om de twee weken met schoon water.
 • Laat de spa eens in de drie à vier maanden leeglopen, maak hem schoon en vul hem opnieuw.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het watermanagementsysteem en het reinigingsproces van jouw spa.

De grootte van jouw spa moet een weerspiegeling zijn van het gebruik dat je ervan wilt maken. Zal hij voldoen aan de behoeften van het hele gezin? Is hij alleen bedoeld voor jou en je partner? Of hou je van uitgebreide tuinfeesten? Aan de hand van jouw levensstijl en de indeling van je achtertuin kun je bepalen of  je voor een kleinere of grotere spa kiest.

De meeste spa-merken hebben modellen beschikbaar in de volgende maten en capaciteiten: 2-3 zitplaatsen, 4-5 zitplaatsen, 5-6 zitplaatsen, 6 of meer zitplaatsen. Om een beter idee te krijgen van hoe groot of klein onze spa’s zijn, kun je vandaag nog persoonlijk een bezoek brengen aan jouw plaatselijke Sundance® Spas-dealer.

Hoe lang je in een spa blijft hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd, gezondheid, klimaat, watertemperatuur en persoonlijke voorkeur. Een algemene vuistregel is dat je het beste 15 tot 45 minuten in een spa kunt zitten bij een temperatuur tot 38,5°C.

Als je voor het eerst een spa gebruikt, raden wij je aan met kortere baden te beginnen tot je geleidelijk je tolerantie opbouwt, jezelf aan de omgeving aanpast of uitvindt wat het beste bij je past. Als je een reeds bestaand gezondheidsprobleem hebt, raden wij je aan eerst met je arts te overleggen om er zeker van te zijn dat je op de veiligste manier van hydrotherapie kunt genieten.

Een schoon en goed werkend filter is de sleutel tot een goed werkend filtratiesysteem, omdat het vuil en afval opvangt en verwijdert, zodat het water schoon en vrij van onzuiverheden blijft. Wij raden je aan het filter om de twee weken uit te spoelen met schoon water uit de tuinslang of de kraan. Je kunt deze tijd ook gebruiken om het filter af te spuiten met een filterreiniger en vervolgens verder uit te spoelen.

Er zijn filterreinigingssproeiers verkrijgbaar die aan het uiteinde van een slang kunnen worden bevestigd, waardoor het water beter de hoekjes en gaatjes van het filter kan bereiken. Laat het filter om de twee maanden een nacht weken in een emmer gevuld met water en een kleine hoeveelheid filterreiniger om het vuil te verwijderen. Wij raden je aan jouw spa-filter jaarlijks te vervangen om een volledig functioneel filtersysteem te garanderen.

Hydrotherapie is een therapeutische techniek die gebruik maakt van de helende eigenschappen van water. De combinatie van warmte, drijfvermogen en massage helpt de spieren te ontspannen, pijnlijke gewrichten te verzachten, de bloedsomloop te verbeteren en spierspanning te verminderen. Hydrotherapie wordt over de hele wereld gebruikt door professionals in de gezondheidszorg en kan helpen slaappatronen te verbeteren, stress te verminderen, pijn te verlichten en te helpen bij herstel na een blessure, naast vele andere gezondheidsvoordelen.

De beslissing om een spa te kopen is een grote beslissing. Het is
tenslotte niet iets wat je elke dag doet. Jouw levensstijl kan een grote
invloed hebben op de beslissing om een spa te kopen. Stel jezelf,
voor je de knoop doorhakt, de volgende vragen:

 1. Waar in mijn achtertuin zal ik een spa realiseren?
 2. Is de spa voor mijn hele familie, of alleen voor mij?
 3. Zal ik minder pijn hebben, beter slapen en minder stress hebben?
 4. Zal ik genieten van het gemak van een hydromassage in het
  comfort van mijn eigen huis?
 5. Zal mijn gezin profiteren van de extra tijd die we kunnen doorbrengen met het gezin in de spa?

Als je één of meer van de bovenstaande vragen met ja hebt
beantwoord, dan is een spa misschien iets voor jou! Praat met één van onze Sundance® Spas experts of bezoek jouw dichtstbijzijnde dealer om meer te weten te komen over de prijzen, maten en modellen die voorradig zijn.

Raak geïnspireerd

(Zwem) Spa's over de hele wereld.

Elke huiseigenaar heeft wel een droom voor de tuin. Niet zo gek, want het is een sociale ruimte die gebruikt wordt voor van alles. Van casual familiediners tot het vieren van feestjes. Een uitstekende manier om jouw droomtuin te realiseren is om te investeren in een top-kwaliteit Sundance® Spas jacuzzi of SwimLife ZwemSpa.