Koopgids

de HOT TUB koopgids

Waarom zou u een hot tub kopen?

We hebben alle informatie die u nodig hebt om het kopen en installeren van een bubbelbad tot een koud kunstje te maken. Vanaf het moment dat u een Sundance®-spa bij u thuis verwelkomt, zal uw leven niet meer hetzelfde zijn.

Wanneer kopen?

Vraag u zich af wat de beste tijd is om een bubbelbad te kopen? Veel potentiële klanten hebben besloten om kwaliteit toe te voegen aan hun leven en hun stress te verlichten door een Sundance®-spa te kopen, maar weten niet zeker wat de goede tijd hiervoor is. Natuurlijk wilt u meteen beginnen met het verbeteren van uw gezondheid, en meteen genieten van een meer ontspannen levensstijl; het goede nieuws is dat elk moment een goed moment is om te kopen.

Het zal u misschien verbazen te horen dat de winter hét seizoen is waarin veel mensen gaan nadenken over het kopen van een hot tub. Stel u voor dat u geniet van een welkome hydromassage terwijl de stoom rondom u opstijgt in de koude winterlucht. Dat is een scène die de consument bevalt. Retailers bieden vaak goede deals in de wintermaanden, met name in januari en februari.

WINTER OF LENTE?

De voordelen van hydrotherapie in uw spa zijn vooral merkbaar in de wintermaanden. Veel mensen zijn minder actief als het buiten koud is en brengen meer tijd door in hun warme huizen. Met een Sundance®-buitenspa kunt u naar buiten gaan, stretchen, ontspannen en die spieren opwarmen in het comfort van het kalmerende water van uw spa. En als u een van onze beste energiezuinige bubbelbaden heeft, kunt u ook in de winter besparen op energiekosten.

De vroege lente is ook een populaire tijd om te gaan nadenken over de aanschaf van een hot tub. Fijn om er een geïnstalleerd en klaar voor gebruik op tijd voor de zomer te hebben. Tijdens de zomer kunt u uw bubbelbad op een lagere temperatuur gebruiken, als uw eigen mini-zwembad, dus zonder een grote hoeveelheid water te hoeven verwarmen. En tijdens de herfst zijn de frisse lucht en uw spa de perfecte combinatie om de van kleur veranderende bladeren te bewonderen of naar de sterren te kijken.

Wanneer u het eens wilt uitproberen: Sundance®-spa’s zijn het hele jaar door beschikbaar voor natte testen bij veel erkende dealers. Lokale geautoriseerde dealers zijn ook experts in het verzorgen van buitenbubbelbaden in elk seizoen en kunnen u vertellen over speciale financiering en andere aanbiedingen. Dit is het moment om een bezoek te brengen.

UW SPA KIEZEN

Sundance® Spas zijn er in vele maten en met allerlei zit-variëteiten zodat u zeker de spa vind die past bij uw lifestyle. Hieronder vind u wat tips om tot een goede keuze te komen. De lange geschiedenis met onze loyale klanten die alle vertrouwen in ons merk stellen zullen u ervan verzekeren dat Sundance® Spas de spa voor u is. Sundance® Spas heeft reeds vele awards gewonnen sinds 1979, veel meer dan andere bedrijven in deze branche, en werkt met zeer professionele dealers en technici.

HOT TUB MATEN

Voor grote families en mensen die graag met vrienden genieten zijn onze grote hot tubs, die ruim plaats bieden aan 8 volwassenen, perfect. De medium hot tubs zijn fijn voor gezinnen in de groei en bieden plaats aan 4 tot 6 volwassenen. Voor jonge stellen of bijvoorbeeld ouderen waarvan de kinderen uitgevlogen zijn, zijn onze kleine hot tubs een goede keuze.

LOUNGE OF NIET?

Hoe u van uw spa gebruik wilt gaan maken is een belangrijke factor in de keuze. Al onze spa’s bieden genoeg ruimte om te ontspannen, pijnlijke spieren te verzachten en slapeloosheid te bestrijden. Maar…Een lounge biedt nek tot teen massage terwijl enkel zitplaatsen meer ruimte bieden. Gaat u bij uzelf na hoe u het liefste ontspant: liggend of zittend, om tot een goede keuze te komen.

NATTE TEST

Als u het spagevoel eens aan den lijve wilt ondervinden kunt u een afspraak maken met uw lokale Sundance® Spas dealer voor een zogenaamde ”natte test”. Dit is dé manier om tot een goede keuze te komen en alle mogelijkheden van een hot tub te ervaren.

HOT TUB DEALER CHECKLIST

Als u eenmaal weet wat u zoekt in een bubbelbad en welke Sundance® Spas-modellen voor u geschikt kunnen zijn kunt u een afspraak maken met uw plaatselijke dealer, met het meenemen van deze handige checklist. Print het gewoon uit en u bent er klaar voor!

VOORDAT JE BEGINT

Klaar voor uw persoonlijke ervaring met Sundance Spas? Wat eerst te doen:

 • Maak foto’s van uw achtertuin zodat u de dealer kunt laten zien waar de hot tub geplaatst moet worden.
 • Als de ruimte krap is, meet dan de plaats die u overweegt goed op.
 • Kijk of u een privé “natte test” kunt plannen, zodat u weet of u een badpak mee moet nemen.

VRAGEN VOOR UW DEALER

 • Wat zijn de maandelijkse energiekosten van mijn spa?
 • Hoe lang ben ik bezig met het onderhoud van mijn spa?
 • Hoe lang bestaat de hot tub fabrikant?
 • Hoe lang doet de dealer dit werk?
 • Wat is de garantie op de hot tub en de onderdelen?
 • Zijn er accessoires verkrijgbaar, zoals covers, een trapje etc.?

VOEL HET

Neem rustig de tijd voor uw bezoek zodat u alles te weten komt wat u graag wilt weten.

 • Jets – ideaal uit te proberen bij een natte test. Wat zijn de mogelijkheden, kan de jet een hoge druk aan?
 • Zitplaatsen – Ga gerust in de droge spa zitten! Tubs variëren sterk in grootte en diepte: overtuig u ervan dat uw de juiste zitplaats kiest.
 • Luister – Wat is het geluidsniveau met de jets aan? Wilt u een stereo?
 • Onderhoud – Zijn de filters makkelijk te reinigen/vervangen? Is het gebruik van het bedieningspaneel niet te moeilijk? Vraag een demo van de specifieke functies.
 • Heeft u kinderen? – Hot tubs kunnen groot zijn – een kleinere, ‘cool down’ plaats is voor een kind een prima plek. Variaties in de zithoogte bieden en comfortabele plek voor iedereen.
 • Hoogte – Kunt u er makkelijk in een uit?

UW BEZOEK Samengevat

 • Inspiratie – Zijn er foto’s van eerder installaties ter inspiratie?
 • Klaar ervoor? – Bespreek de “Pre-Delivery Kit” met de Dealer.
 • Beschikbaarheid – Hoe snel kan de hot tub geïnstalleerd worden en met wie neemt u contact op voor hulp?

INSTALLATIE VOORBEREIDINGEN

Als je eenmaal de ideale hot tub hebt gekozen is het tijd om na te denken over waar je hem gaat neerzetten. De installatie van een hot tub is niet moeilijk met Sundance® Spas, integendeel, maar er zijn nog wel een paar dingen waar u rekening mee dient te  houden bij de voorbereiding.

Plaatsing

Wilt u dat uw spa een belangrijk onderdeel is van uw tuin, of wilt u liever een meer besloten plaatsing? In beide gevallen wilt u een lokatie die gemakkelijk toegankelijk is en binnen het bereik van een water- en een elektra-aansluiting. Zoek een dealer die samen met u gaat kijken naar de beste plaats voor uw hot tub. Het installatieteam zal de tub plaatsen, vullen en bedraden en verder doen wat nodig is om u snel te laten genieten van uw spa.

Basis opties

Als het gaat om het soort fundament waarop u uw spa wilt plaatsen is het raadzaam een professioneel installateur te raadplegen om de beste opties te bespreken. Afhankelijk van de unieke kenmerken van uw tuin kan een installateur u helpen bij het kiezen van de beste basisoplossing.

Werken met wat er is

Zorg er voor dat een bestaande patio of terras volledig waterpas is en dat uw hot tub de juiste basis heeft. Als uw tuin een helling heeft kunt u bijvoorbeeld een terrasvormige tuin creëeren met het bubbelbad als middelpunt.

Vergeet de basisprincipes niet

Kleinere spa’s zijn er in verschillende vormen; houd rekening met de hoeken van uw tuin en bepaal waar een spa het beste past en welke vorm u wilt. Zorg er altijd voor dat er voldoende ruimte is voor een coverlift en toegang tot de interne componenten van uw spa.

Denk na over uw ruimte.

Deze tip lijkt misschien het meest voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat u er goed over nadenkt. Kan een bubbelbad door de voordeur? Moet u een nieuwe ruimte voor uw overdekte hot tub creëeren, of kunt u deze in een bestaand gedeelte van uw huis plaatsen?

Gebruik de juiste basis

Zorg er vooral voor dat de bodem het gewicht van uw hot tub kan dragen. Plaats uw hot tub op een niet-poreus oppervlak en zorg ervoor dat er een afvoer is om spatten en druppels op te vangen. Plaats uw hot tub niet direct op een hardhouten vloer of op tapijt.