De 4 belangrijkste voordelen van spa-afdekkingen

Spa’s zijn een geweldige manier om u te helpen ontspannen in uw drukke routine of om te herstellen na intensieve training. Om van uw investering te kunnen genieten, heeft uw spa echter regelmatig onderhoud nodig. Daarom zijn spa-afdekkingen net zo belangrijk! Hoewel sommigen misschien denken aan een spa-afdekking als een ander onderdeel van hun spa, kan het kiezen van de verkeerde afdekking de voordelen negatief beïnvloeden.

Dit artikel gaat in op het belang van spa-afdekkingen, wat ze zijn en wat ze doen. Ontdek ook de voordelen van afdekkingen voor spa’s en de tekenen wanneer u er in moet investeren.

Wat is een spa-afdekking?

Een spa-afdekking wordt gebruikt als deksel dat u op en af doet wanneer u uw spa wilt gebruiken. Sommige mensen denken dat als ze eenmaal één spa-afdekking hebben gezien, ze ze allemaal hebben gezien! Hoewel de meeste hoezen zijn ontworpen met hetzelfde structurele basisconcept, zijn er meer verschillen dan op het eerste gezicht lijkt.

Ze zijn meestal gemaakt van stevige schuimkernen die zijn verzegeld in plastic koffers. De schuimkern van een spa-afdekking kan worden gemaakt met één, twee of meer stukken schuim. De dichtheid beïnvloedt echter de energie-efficiëntie en het gewicht van sneeuw of vuil dat de afdekking van de spa aankan voordat de schuimkern begint te verslechteren.

De meeste hoezen voor spa’s zijn gemaakt van vinyl van maritieme kwaliteit dat is behandeld om schimmel te voorkomen en UV-stralen te blokkeren om vervaging tot een minimum te beperken. Daarom loont het de moeite om vanaf het begin te investeren in een hoogwaardige hoes, want die biedt tal van voordelen.

Wat doet een spa-afdekking?

Een spa-afdekking fungeert niet alleen als een deksel dat u er gewoon bovenop legt als u klaar bent. Het voorkomt niet alleen dat vuil en sneeuw naar binnen vallen, maar is ook ontworpen om uw onderhoud beter beheersbaar te maken. Hoezen zijn gebouwd om op een bepaald punt te vouwen om het verwijderen gemakkelijker te maken wanneer u uw spa wilt gebruiken. Ze zijn ook ontworpen met een taps toelopende hoogte van het midden naar de buitenrand, wat helpt bij het afvoeren van water en sneeuw.

Meer dan dat, een goede spa-afdekking beschermt uw kinderen en huisdieren tegen het water, beschermt uw investering en houdt de energierekening laag door hun goed isolerend vermogen. Houdt ook vuil buiten en beschermt het tegen barre weersomstandigheden.

Wat zijn de voordelen van een spa-afdekking?

1. Het beschermt uw spa

U heeft veel geld uitgegeven aan uw spa, dus het is essentieel dat u er goed voor zorgt. Een afdekking van hoge kwaliteit is essentieel om uw spa perfect te onderhouden en jaren aan zijn gebruiksfunctie toe te voegen.

Een duurzaam materiaal van maritieme kwaliteit beschermt spafilters en jets tegen de elementen, waardoor storingen en de noodzaak om onderdelen te vervangen worden verminderd.

2. Het houdt het water schoon

Een afdekking kan een binnen- of buitenspa tegen vuil beschermen. Regenwater, bladeren, vuil, insecten en stof kunnen in de spa vallen en het water vervuilen.

Een afdekking van een spa kan alle vuil buiten houden, waardoor de noodzaak voor het reinigen van de spa en het gebruik van chemicaliën wordt verminderd.

3. Het bespaart u geld

Naast het verlagen van uw waterrekening doordat er minder vuil in het water terechtkomt, is een hoes energiezuinig omdat het de temperatuur binnenin vasthoudt. De hoes sluit de zijkanten af en voorkomt dat er warmte ontsnapt. Als gevolg hiervan zijn het slechts korte termijnkosten voor besparingen op de lange termijn.

4. Het verbetert de veiligheid

Als het om water gaat, is de veiligheid van uw gezin en huisdieren een grote zorg. Een afdekking van een spa kan uw angst echter verlichten door te voorkomen dat kinderen zonder toezicht of vervelende huisdieren toegang krijgen tot de spa. Bovendien worden sommige hoezen geleverd met veilige riemen die een extra beschermingslaag toevoegen door het deksel gesloten te vergrendelen.

Tekenen dat u een Spa Cover nodig heeft

U denkt misschien dat uw huidige spa-afdekking uw spa prima beschermt. Zodra deze echter beschadigd raakt, gaat de conditie van uw spa achteruit. Hoewel enkele eenvoudige reparaties ervoor kunnen zorgen dat uw spa blijft werken, zijn er tekenen dat een afdekking moet worden vervangen:

  • Slijtage en verval worden vaak over het hoofd gezien, maar een verslechterende hoes vermindert de bescherming en kostenbesparende voordelen
  • Scheurtjes in uw hoes kunnen betekenen dat verontreinigingen en verontreinigende stoffen de spa hebben aangetast
  • Een zware en stinkende hoes is een teken dat er vocht naar binnen is gesijpeld, wat kan betekenen dat er schadelijke bacteriën groeien en het water verontreinigen
  • Brosse schuimkernen zijn een teken van een onjuist chemisch evenwicht in het water, wat verdere schade aan de hoes kan veroorzaken

Koop Spa Covers vandaag nog in Nederland

Bent u klaar om te investeren in een afdekking voor uw spa? De kosten op korte termijn bieden een scala aan voordelen voor uw spa. Of u nu uw energierekening wilt verlagen of uw gezin extra wilt beschermen. Onze experts van Sundance Spas zijn er om u te helpen de juiste te vinden om uw investering te behouden.

Daarom bieden we op onze website bronnen voor algemene verzorging en waterverzorging aan om u te helpen het meeste uit uw spa te halen. Neem vandaag nog contact op met het team van specialisten in uw plaatselijke Sundance Spas-showroom in Nederland.

Wij beloven u te helpen bij het vinden van de perfecte spa voor uw huis en budget en delen onze kennis om u te helpen uw investering te behouden.

Vind meer handige lifestyle-tips en zorgbronnen online, zodat u zich op uw gemak voelt bij het maken van de juiste keuze.

Nieuws

Verwante berichten