Jouw complete gids voor spa therapie

Het is moeilijk te ontkennen dat er veel voordelen zijn aan het bezitten van een spa. Of je nu de trotse eigenaar bent van een spa of van plan bent er één te kopen, er is veel te ontdekken over de therapeutische voordelen. Van verbeterde slaap en minder stress tot verlichting van rugpijn en verzachte gewrichtspijn, er zijn veel manieren waarop regelmatige spa-therapie je ten goede kan komen. Voor meer informatie over spa-therapie, lees verder!

Wat is Spa-therapie?

Spa-therapie is algemeen bekend als hydrotherapie. Deze eeuwenoude therapeutische techniek maakt gebruik van de helende omgeving in de spa. Dit omvat warmte en drijfvermogen van het water, samen met de masserende werking van de verschillende type jets.

Dus… hoe werkt hydrotherapie? Laten we erin duiken!

Het begint met de opwaartse eigenschappen van het water. De opwaartse kracht van het water in je spa kan helpen om druk en gewicht van je lichaam te verlichten, waardoor je vrij kunt bewegen in de spa. Dit kan extra spanning wegnemen van bijzonder pijnlijke spieren of stijve gewrichten, waardoor je nog meer kunt profiteren van het warme water en de rustgevende jets.
Zodra je lichaam zich aanpast aan de gewichtloze omgeving van een spa, kan het warme water echt effect hebben. De warme omgeving kan de bloedsomloop bevorderen en zo feel-good endorfines verspreiden. Deze endorfines kunnen helpen bij het verlichten van pijn en je over het algemeen beter laten voelen.
En tenslotte zijn er de helende eigenschappen van de jets. De jets die zich door je spa verspreid bevinden, zijn strategisch geplaatst om zich op de meest stress/spanningsgevoelige gebieden van je lichaam te richten en bieden een continue stroming van rustgevend water dat de juiste druk geeft op deze spiergroepen. Deze masserende werking kan helpen om spanning te verminderen, stijve spieren losser te maken en je fysiek beter te laten voelen. Niet te vergeten hoe ontspannen je zult zijn!

De Top 10 voordelen van Spa’s

Nu we de basisprincipes van spa-therapie hebben behandeld en wat hydrotherapie is, gaan we eens nader kijken naar enkele van de belangrijkste gezondheids- en levensstijlvoordelen van spa’s!
Disclaimer: Neem contact op met je huisarts voordat je een spa gebruikt om gezondheidsredenen of als je een bestaande aandoening hebt. Dit is om je te helpen je beste gezondheid te verzekeren en dat het gebruik van een spa je fysiek zal ondersteunen!

Gezondheidsvoordelen van Spa-therapie

1. Verlicht pijn

Hydrotherapie kan wonderen doen voor mensen die last hebben van pijntjes en kwalen. Het warme water en het drijfvermogen kunnen helpen om een ontspannende omgeving te creëren die de druk wegneemt van pijnlijke en vermoeide spieren. Zodra je lichaam de kans heeft gehad om te ontspannen, kunnen de hydrotherapie-jets echt hun werk doen.
Spa-therapie kan vooral nuttig zijn voor mensen die last hebben van hoofdpijn en migraine, rugpijn en andere fysieke aandoeningen.

2. Betere slaappatronen

Wist je dat tijd doorbrengen in een spa kan helpen om je slaappatroon te verbeteren? Een uur of twee voor het slapen gaan in een spa liggen kan je helpen om mentaal en fysiek te ontspannen. Of je nu baat zou kunnen hebben bij het verlichten van spanning of het decomprimeren na een lange dag werken, een spa is de perfecte oplossing.

3. Beter herstel na een blessure

Spa’s worden vaak gebruikt om patiënten te helpen herstellen na een blessure. Dit komt door de rustgevende omgeving binnen de spa, maar vooral door het drijfvermogen. Het drijfvermogen helpt de druk en het gewicht van je lichaam te halen, waardoor de geblesseerde gebieden vrij kunnen bewegen en echt kunnen ontspannen. Dit voelt niet alleen geweldig, maar kan ook helpen bij een sneller en beter herstel.

4. Meer energie

Hoe meer uitgerust je bent, hoe meer energie je zult voelen! Dit is precies het geval met tijd doorbrengen in een spa. De volgende keer dat je uitgeput bent na een lange dag of behoefte hebt aan verfrissing na het sporten, neem dan een duik in je spa!

5. Boost in algehele stemming

  • Minder pijn
  • Beter slapen
  • Minder stress
  • Meer ontspanning

Met al deze voordelen en meer is het geen wonder dat eigenaars van spa’s vaak een goed humeur hebben! Regelmatige spa-therapie kan helpen om je humeur te verbeteren door de kracht van hydrotherapie, maar zeker ook chromatherapie!
Chromatherapie is het gebruik van licht om je stemming en energieniveau te helpen beïnvloeden. Sundance® Spa’s zijn uitgerust met een reeks innovatieve LED-verlichting, zodat je bepaalde kleuren kunt kiezen voor een ultieme spa-ervaring. Het zal je humeur zeker verbeteren!

Lifestyle Voordelen van Spa-therapie

Het bezitten en gebruiken van een spa gaat over zoveel meer dan alleen hoe ze je laten voelen. Het gaat erom hoe ze je leven in het algemeen kunnen beïnvloeden! Laten we de voordelen van levensstijl eens bekijken.

6. Geniet van het buitenleven

Plan je een spa in de achtertuin? Wij zijn het erover eens, dit is één van de beste manieren om van het buitenleven te genieten! Regen, zonneschijn of sneeuw – geniet van een rustgevende en ontspannende duik in je spa. Beter nog, geniet van de frisse lucht en geluiden van de natuur, zonder het koud te krijgen.

7. Verhoog je woningwaarde

Wist je dat een spa installatie kan helpen om de waarde van je huis te verhogen? Een spa voegt niet alleen waarde toe door de spa zelf, maar ook door een deskundige benadering van landschapsarchitectuur en algehele aantrekkingskracht. Wie wil er immers geen huis kopen met een prachtige spa-installatie?

8. Breng meer tijd door met familie

Wij kunnen geen betere manier bedenken om tijd met je gezin door te brengen. Bespreek gebeurtenissen van de dag, bespreek prestaties en hindernissen, geniet van een goede lach en creëer herinneringen die een leven lang gekoesterd kunnen worden. Het beste gedeelte? De rustgevende omgeving in je spa zorgt ervoor dat je gezin langer in de spa wil blijven en meer tijd samen wil doorbrengen!

9. Creëer een buitenoase

De installatie van een bubbelbad is een geweldige kans om je achtertuin de opfrisbeurt te geven die het verdient. Of je nu op zoek bent naar een basisinstallatie, compleet met een schilderachtig terras, of een totale transformatie van de achtertuin, je spa kan zeker helpen om de bal aan het rollen te krijgen. Je buitenoase kan in één keer worden voltooid, of in stappen die over een reeks van maanden of zelfs jaren worden voltooid. Door rekening te houden met factoren zoals het potentieel van je achtertuin, budget en voorkeuren, kun je echt je droom-buitenoase tot leven brengen!

10. Investeer in zelfzorg

Zelfzorg is zo belangrijk. Hoe we investeren en onze zelfzorg verzorgen, kan er van persoon tot persoon heel anders uitzien. Sommigen zijn tevreden met een spa-dag thuis, terwijl anderen elke dag een beetje ontspanning nodig hebben. Hoewel jouw benadering van zelfzorg volledig afhangt van je eigen wensen, behoeften en voorkeuren, is het moeilijk te ontkennen dat een spa zeker een aanvulling kan zijn op je dagelijkse routine.
Leun achterover, ontspan en laat je spanning gewoon wegvloeien. Ontspan na een lange dag, doe lichte rekoefeningen of geniet van een gesprek met een geliefde. Ongeacht je wensen, het nemen van een bad in je eigen spa is altijd een goede investering in zelfzorg.

De beste spa vinden voor je levensstijl

Nu je bekend bent met de vele voordelen van spatherapie (en het bezit natuurlijk), is het tijd om de beste spa voor jouw levensstijl te vinden! Neem voor hulp om aan de slag te gaan contact op met je plaatselijke Sundance® Spa’s-dealer. Met meer dan 40 jaar ervaring en expertise in de sector is dit merk wereldwijd bekend en wordt het gewaardeerd om zijn innovatie, kwaliteit en stijl. Met Sundance® Spa’s kun je zelfverzekerd investeren in je gezondheid, je huis en je algehele levensstijl. Of je nu je gezondheid wilt verbeteren of meer tijd wilt doorbrengen met je dierbaren, een spa is echt de perfecte oplossing.

Nieuws

Verwante berichten