Jouw complete gids voor spa therapie

Het is moeilijk te ontkennen dat er veel voordelen zijn aan het bezitten van een spa.

Of je nu de trotse eigenaar bent van een spa of van plan bent er één te kopen, er is veel te ontdekken over de therapeutische voordelen. Van verbeterde slaap en minder stress tot verlichting van rugpijn en verzachte gewrichtspijn, er zijn veel manieren waarop regelmatige spa therapie je ten goede kan komen.

Voor meer informatie over spa therapie, lees verder!

Wat is Spa-therapie?

Spa-therapie is algemeen bekend als hydrotherapie.

Deze eeuwenoude therapeutische techniek maakt gebruik van de helende omgeving in de spa. Dit omvat warmte en drijfvermogen van het water, samen met de masserende werking van de verschillende type jets.

Dus… hoe werkt hydrotherapie? Laten we erin duiken!

Het begint met de opwaartse eigenschappen van het water. De opwaartse kracht van het water in uw spa kan helpen om druk en gewicht van uw lichaam te verlichten, waardoor u vrij kunt bewegen in de spa. Dit kan extra spanning wegnemen van bijzonder pijnlijke spieren of stijve gewrichten, waardoor u nog meer kunt profiteren van het warme water en de rustgevende jets.

Zodra uw lichaam zich aanpast aan de gewichtloze omgeving van een spa, kan het warme water echt effect hebben. De warme omgeving kan de bloedsomloop bevorderen en zo feel-good endorfines door uw lichaam verspreiden. Deze endorfines kunnen helpen bij het verlichten van pijn en u over het algemeen beter laten voelen.

En tenslotte zijn er de helende eigenschappen van de jets. De jets die zich door uw spa verspreid bevinden, zijn strategisch geplaatst om de meest stress/spanningsgevoelige gebieden van uw lichaam te richten en bieden een continue stroming van rustgevend water dat de juiste druk geeft op deze spiergroepen. Deze masserende werking kan helpen om spanning te verminderen, stijve spieren losser te maken en u fysiek beter te laten voelen.

Niet te vergeten hoe ontspannen u zich zult voelen!

De Top 10 voordelen van Spa’s

Nu we de basisprincipes van spa-therapie hebben behandeld en wat hydrotherapie is, gaan we eens nader kijken naar enkele van de belangrijkste gezondheids- en levensstijlvoordelen van spa’s!

Disclaimer: Neem contact op met uw huisarts voordat u een spa gebruikt om uw gezondheid te behandelen of als u een bestaande aandoening heeft. Dit is om u te helpen uw beste gezondheid te verzekeren en dat het gebruik van een spa u fysiek zal ondersteunen!

Gezondheidsvoordelen van Spa-therapie

1. Verlichte spierpijn en spierpijn

Hydrotherapie kan wonderen doen voor mensen die last hebben van pijntjes en kwalen. Het warme water en het drijfvermogen kunnen helpen om een ontspannende omgeving te creëren die de druk wegneemt van pijnlijke en vermoeide spieren. Zodra uw lichaam de kans heeft gehad om te ontspannen, kunnen de hydrotherapie-jets echt hun werk doen.

Spa-therapie kan vooral nuttig zijn voor mensen die last hebben van hoofdpijn en migraine, rugpijn en andere fysieke aandoeningen.

2. Betere slaappatronen

Wist u dat tijd doorbrengen in een spa kan helpen om uw slaappatroon te verbeteren? Een uur of twee voor het slapen gaan in een spa liggen kan je helpen om mentaal en fysiek te ontspannen.

Of u nu baat zou kunnen hebben bij het verlichten van spanning of het decomprimeren na een lange dag werken, uw spa is de perfecte oplossing.

3. Beter herstel na een blessure

Spa’s worden vaak gebruikt om patiënten te helpen herstellen na een blessure. Dit komt door de rustgevende omgeving binnen de spa, maar vooral door het drijfvermogen. Het drijfvermogen helpt de druk en het gewicht van uw lichaam te halen, waardoor de geblesseerde gebieden vrij kunnen bewegen en echt kunnen ontspannen. Dit voelt niet alleen geweldig, maar kan ook helpen bij een sneller en beter herstel.

4. Meer energie

Hoe meer uitgerust je bent, hoe meer energie je zult voelen! Dit is precies het geval met tijd doorbrengen in een spa.

De volgende keer dat u zich uitgeput voelt na een lange dag of behoefte heeft aan verfrissing na het sporten, neem dan een duik in uw spa!

5. Boost in algehele stemming

  • Minder pijn
  • Beter slapen
  • Minder stress
  • Meer ontspanning

Met al deze voordelen en meer is het geen wonder dat eigenaars van spa’s vaak in een goed humeur zijn! Regelmatige spa-therapie kan helpen om uw humeur te verbeteren door de kracht van hydrotherapie, maar zeker ook chromatherapie!

Chromatherapie is het gebruik van licht om je stemming en energieniveau te helpen beïnvloeden. Sundance®-spa’s zijn uitgerust met een reeks innovatieve LED-verlichting, zodat u bepaalde kleuren kunt kiezen voor uw spa-ervaring. Stuk voor stuk kunnen ze je humeur zeker verbeteren!

Lifestyle Voordelen van Spa-therapie

Het bezitten en gebruiken van een spa gaat over zoveel meer dan alleen hoe ze u laten voelen. Het gaat erom hoe ze uw leven in het algemeen kunnen beïnvloeden! Laten we de voordelen van levensstijl eens bekijken.

6. Geniet van het buitenleven

Plant u een spa in de achtertuin? Wij zijn het erover eens, dit is één van de beste manieren om van het buitenleven te genieten! Regen, zonneschijn of sneeuw – geniet van een rustgevende en ontspannende duik in uw spa. Beter nog, geniet van de frisse lucht en geluiden van de natuur, zonder het koud te krijgen.

7. Verhoog uw woningwaarde

Wist u dat een spa installatie kan helpen om de waarde van uw huis te verhogen? Een spa voegt niet alleen waarde toe door de spa zelf, maar ook door een deskundige benadering van landschapsarchitectuur en algehele aantrekkingskracht.

Wie wil er immers geen huis kopen met een prachtige spa-installatie?

8. Breng meer tijd door met familie

Wij kunnen geen betere manier bedenken om tijd met uw gezin door te brengen. Bespreek gebeurtenissen van de dag, bespreek prestaties en hindernissen, geniet van een goede lach en creëer herinneringen die een leven lang gekoesterd kunnen worden.

Het beste gedeelte? De rustgevende omgeving in uw spa zorgt ervoor dat uw gezin langer in uw spa wil blijven en op zijn beurt meer tijd samen wil doorbrengen!

9. Creëer een buitenoase

De installatie van een bubbelbad is een geweldige kans om uw achtertuin de opfrisbeurt te geven die het verdient. Of u nu op zoek bent naar een basisinstallatie, compleet met een schilderachtig terras, of een totale transformatie van de achtertuin, uw spa kan zeker helpen om de bal aan het rollen te krijgen.

Uw buitenoase kan in één keer worden voltooid, of in stappen die over een reeks van maanden of zelfs jaren worden voltooid. Door rekening te houden met factoren zoals het potentieel van uw achtertuin, budget en voorkeuren, kunt u echt uw droombuitenoase tot leven brengen!

10. Investeer in zelfzorg

Zelfzorg is zo belangrijk.

Hoe we investeren en onze zelfzorg verzorgen, kan er van persoon tot persoon heel anders uitzien.

Sommigen zijn tevreden met een spa-dag thuis, terwijl anderen elke dag een beetje ontspanning nodig hebben. Hoewel uw benadering van zelfzorg volledig afhangt van uw wensen, behoeften en voorkeuren, is het moeilijk te ontkennen dat een spa zeker een aanvulling kan zijn op uw dagelijkse routine.

Leun achterover, ontspan en laat je spanning gewoon wegvloeien. Ontspan na een lange dag, doe lichte rekoefeningen of geniet van een gesprek met een geliefde. Ongeacht uw wensen, het nemen van een bad in uw spa is altijd een goede investering in uw zelfzorg.

De beste spa vinden voor uw levensstijl

Nu u bekend bent met de vele voordelen van spatherapie (en het bezit natuurlijk), is het tijd om de beste spa voor uw levensstijl te vinden! Neem voor hulp om aan de slag te gaan contact op met uw plaatselijke Sundance® Spas-dealer.

Met meer dan 40 jaar ervaring en expertise in de sector is dit merk wereldwijd bekend en wordt het gewaardeerd om zijn innovatie, kwaliteit en stijl.

Met Sundance® Spa’s kunt u zelfverzekerd investeren in uw gezondheid, uw huis en uw algehele levensstijl. Of u nu uw gezondheid wilt verbeteren of meer tijd wilt doorbrengen met uw dierbaren, een spa is echt de perfecte oplossing.

Nieuws

Verwante berichten

New Client Offer

25%OFF

Leave your details below and receive a discount coupon in your inbox
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.