Hoe een zwemspa u kan helpen een gezondere levensstijl te leiden

We willen allemaal genieten van een goede gezondheid, maar het kan moeilijk zijn om die veranderingen door te voeren die ons in de goede richting brengen. Er zijn veel redenen waarom.

Sportscholen kunnen druk en lawaaierig zijn. Bovendien kan fitnessapparatuur intimiderend zijn als je niet weet hoe je ze moet gebruiken. Hardlopen lijkt een goed idee, maar het kan voor sommigen te zwaar belastend op de knieën zijn. Thuistrainingsapparatuur brengt dagelijkse trainingen zeker binnen handbereik, maar ze nemen vaak ruimte in beslag en vaker wel dan niet, eindigen ze stof te verzamelen.

Daarom zijn zwemspa’s zo’n opwindende optie. Ze brengen een gezonder leven bij u thuis op een manier die gemakkelijk, handig en vooral leuk is.

Wat is een zwemspa?

Een zwemspa is een multifunctioneel apparaat dat de beste eigenschappen van een zwembad en een spa combineert. Het neigt ook om ergens in het midden van deze twee te vallen qua grootte.

Één van de meest gebruikelijke manieren waarop zwemspa’s worden gebruikt, is voor een uitdagende maar schokvrije watertraining. Zwemspa’s produceren een krachtige waterstroom die een continue weerstand biedt waartegen u kunt zwemmen, rennen, joggen of lopen zonder ooit “de muur te raken”. U kunt rondje na rondje zwemmen, kilometers wandelen of rennen, allemaal in het comfort en de privacy van uw zwemspa.

Het beste van alles is dat als u uw spieren eenmaal goed heeft getraind, u dezelfde zwemspa kunt gebruiken om te ontspannen en tot rust te komen. Ga gewoon voor de hydrotherapie-jets zitten en pas de instellingen aan voor een verkwikkende en therapeutische massage. Kortom, een zwemspa biedt een scala aan activiteiten gericht op fitness, plezier en ontspanning:

 • Zwem, ren, jog of loop tegen een krachtige weerstand opwekkende stroming in
 • Spetter rond met je familie en vrienden
 • Ontspan in een ergonomische stoel omringd door verwarmd water
 • Verzacht pijnlijke spieren met massagejets

Gezond leven met een zwemspa

Veel van onze klanten merken dat ze van nature (en bijna moeiteloos) een gezondere levensstijl leiden als ze eenmaal een zwemspa aan hun huis hebben toegevoegd.

Het bijhouden van een fitnessschema vereist niet langer planning, woon-werkverkeer, aan- en uitkleden in een kleedkamer, en al het andere kleine gedoe dat trainen in een openbare voorziening – zelfs een luxe – vereist. Zwemmen of rennen in het water wordt een simpele kwestie van thuis je zwemkleding aantrekken en het water ingaan.

Een andere manier waarop zwemspa’s het adopteren van een gezondere levensstijl een fluitje van een cent maken, is het feit dat watertrainingen vaak erg leuk en plezierig zijn. Het is zoveel gemakkelijker om je aan een trainingsregime te houden als het iets is waar je echt naar uitkijkt. En nogmaals, omdat het in de privacy van uw eigen huis is, kunt u de ultieme gepersonaliseerde trainingsomgeving creëren. Zet je favoriete muziek op, leg een stapel zachte handdoeken neer om mee af te drogen en maak je favoriete smoothie klaar om jezelf mee te belonen nadat je uit het zwembad bent gestapt.

Ten slotte helpen zwemspa’s u een gezondere levensstijl te leiden door één groot obstakel dat veel mensen verhindert consequent te trainen, volledig uit de weg te ruimen: de verlegenheidsfactor. Het kan erg intimiderend zijn om te oefenen in het bijzijn van andere mensen, vooral als we iets nieuws proberen. Een zwemspa biedt u volledige privacy, en als u nog niet kunt zwemmen of wateraerobics kunt doen, kunt u lessen volgen van een privécoach in een comfortabele, één-op-één setting bij u thuis.

Hoe een zwemspa kan helpen

Betere gezondheid en welzijn komen niet voort uit een enkele keuze of actie – het is meestal het resultaat van onze gewoonten. Als we willen genieten en de vruchten willen plukken van een sterk lichaam en een sterke geest, dan is het in ons belang om een levensstijl te creëren die de ontwikkeling van goede gewoonten ondersteunt.

Een zwemspa is een uitstekende manier om een routine te ontwikkelen. Het is moeilijk om een betere of handigere manier te bedenken om een volledige lichaamstraining te krijgen dan in het comfort en de privacy van uw eigen zwemspa. U kunt het zo vaak als u wilt en op verschillende manieren gebruiken om uw gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Op het gebied van lichamelijke gezondheid biedt een zwemspa de volgende voordelen:

 • Verlicht spierspanning
 • Verzacht gewrichtspijn
 • Bouwt een sterker cardiovasculair systeem op
 • Bevordert gewichtsverlies
 • Verhoogt de spierkracht
 • Verbetert de bloedsomloop
 • Verbetert uw conditie

Een zwemspa kan zo’n breed scala aan positieve gezondheidsresultaten opleveren omdat het naast het zwemtank gedeelte ook de perfecte setting biedt voor hydrotherapie.

Hydrotherapie is een op water gebaseerde therapie die al tientallen jaren over de hele wereld wordt gebruikt als een manier om blessures te genezen, de kwaliteit van leven te verbeteren en het algehele welzijn te bevorderen. Het maakt gebruik van de genezende eigenschappen van water, namelijk de temperatuur en het drijfvermogen ervan, in combinatie met massage om de bloedcirculatie en de productie van endorfines te stimuleren.

Over endorfines gesproken, de ‘feel-good’-hormonen van het lichaam, de gezondheidsvoordelen van een zwemspa houden niet op bij alleen het fysieke niveau.

Een zwemspa biedt ook tal van voordelen voor de geestelijke gezondheid:

 • Verbetert slaappatronen
 • Verminder stress en angst
 • Bevordert ontspanning
 • Kalmeert de geest

Dit komt omdat zwemspa’s een uiterst ontspannende omgeving zijn die mentale kalmte en helderheid bevordert. Zittend in het warme water kunt u uw stress laten wegsmelten onder de zachte druk van de massagejets, een diep helende ervaring die doorwerkt in de rest van uw leven. Het verbeterde gevoel van welzijn dat u heeft nadat u tijd in uw zwemspa hebt doorgebracht, helpt u uw slaappatroon te reguleren, zodat u makkelijker in slaap kunt vallen en in slaap kunt blijven voor een goede nachtrust, wat op zijn beurt leidt tot een groter vermogen om met de stress om te gaan van het dagelijks leven.

Andere voordelen van het bezitten van een zwemspa

Een deel van gezondheid en welzijn is een goed gevoel hebben over onze keuzes en genieten van het leven dat we voor onszelf hebben gecreëerd. Ook op dit punt zijn zwemspa’s een uitstekende manier om te investeren in uzelf, uw huis en uw gezin.

Geniet van meer quality time met het gezin

Met het snelle tempo van het moderne leven kan het moeilijk zijn om tijd te vinden om als gezin samen door te brengen. Thuis een zwemspa hebben, is de perfecte ontmoetingsplaats voor u en uw gezinsleden om samen te komen, van elkaars gezelschap te genieten en bij te praten over elkaars leven. Familiezwemmen wordt misschien wel het hoogtepunt van uw week.

Upgrade je achtertuin

Er bestaat geen twijfel over: een zwemspa is een prachtige toevoeging aan een achtertuin en zal zeker de aandacht en bewondering van uw buren trekken. Misschien inspireer je sommigen zelfs om hun eigen zwemspa te kopen!

Verhoog de waarde van uw woning

Net als bij elke verbouwing of uitbreiding aan uw huis, voegt een zwemspa een meerwaarde toe aan uw eigendom. Het is een uniek en aantrekkelijk kenmerk dat er niet alleen voor zorgt dat uw eigendom opvalt als en wanneer het ooit op de markt komt, maar het zal er ook voor zorgen dat er hogere biedingen worden gedaan.

Zorg voor een uitstekende locatie voor het houden van bijeenkomsten

Het hebben van een sterk sociaal netwerk is een ander belangrijk element in een gezonder leven. Een zwemspa geeft je een mooi excuus om vaker samen te komen. Organiseer een mini-zwembadfeestje voor je beste vrienden, of nodig één of twee van je favoriete mensen uit om te ontspannen met de massagejets terwijl je de zon onder ziet gaan.

Zodat u meer tijd buitenshuis kunt doorbrengen

De meesten van ons willen graag meer tijd buitenshuis doorbrengen, en met een zwemspa in de achtertuin kunt u precies dat doen. Omdat een zwemspa gebruik maakt van verwarmd water, is het een functie die u 365 dagen per jaar, in elk seizoen, kunt gebruiken. Winderige lentedagen, heldere zomermiddagen, frisse herfstavonden en rustige winternachten zijn allemaal uitstekende tijden om te genieten van een duik.

Meer manieren om een gezondere levensstijl te leiden

Als je eenmaal de toegenomen energie, het verbeterde humeur en de algehele boost in welzijn hebt gevoeld die voortkomt uit goed voor jezelf zorgen, wil je dit volhouden door meer positieve veranderingen in je leven aan te brengen. Hier zijn een paar ideeën om u op het goede spoor te houden voor een gezondere levensstijl.

Beperk je schermtijd

Te veel aandacht aan tijdrovende media besteden is slecht voor ons. De meesten van ons hebben geen statistieken nodig om het te bewijzen (hoewel er genoeg zijn) omdat we weten hoe we ons voelen nadat we te veel tv-programma’s hebben bekeken of te laat opblijven terwijl we op onze telefoons scrollen. Een bewuste poging doen om uw schermtijd te beperken, is een effectieve manier om uw geestelijke gezondheid te verbeteren. Als u hierbij hulp nodig heeft, kunt u de instellingen van uw smartphone aanpassen om uw schermtijd bij te houden en apps installeren die uw apps na een bepaalde tijd automatisch sluiten.

Probeer nieuwe hobby’s

Nieuwe dingen proberen is een beproefde manier om je zelfvertrouwen op te bouwen en je levensvreugde nieuw leven in te blazen. Laat je leiden door je eigen persoonlijke interesses naar een nieuwe hobby of tijdverdrijf, of het nu gaat om fotografie, schilderen, naaien of yoga (wat je ook in je zwemspa kunt doen!).

Volg een gezond, uitgebalanceerd dieet

Samen met lichaamsbeweging is het voedsel dat we eten één van de grootste bepalende factoren voor onze gezondheid en ons welzijn. Een uitgebalanceerd dieet is een dieet dat een royale hoeveelheid fruit, groenten, granen en magere eiwitten bevat en sterk bewerkte voedingsmiddelen met grote hoeveelheden suiker en vet vermijdt. Veel mensen merken dat als ze eenmaal beginnen met trainen, ze van nature gemotiveerd zijn om goed te eten, omdat kwaliteitsvoedsel hen energie geeft en hun work-outs ondersteunt.

Lees meer boeken

Lezen is een geweldige manier om je horizon te verbreden en je intellect te stimuleren. Of je nu de voorkeur geeft aan fictie, non-fictie of beide, er wacht een hele wereld van kennis en creativiteit op je wanneer je een boek oppakt. Overweeg lid te worden van een boekenclub om te genieten van extra gezondheidsvoordelen door contact te maken met anderen en uw sociale wereld uit te breiden.

Laat een tuin groeien

Tuinen barsten van het weelderige groene leven en zijn van nature ontspannende omgevingen. Door een tuin in je achtertuin te laten groeien, creëer je niet alleen een prachtige natuurlijke oase, het helpt ook lokale insecten- en vogelpopulaties te ondersteunen (vooral als je ervoor kiest om planten te kweken die inheems zijn in jouw gebied). Bovendien verbetert een gezonde tuin de luchtkwaliteit in de omgeving en biedt het een prachtig natuurlijk landschap om van te genieten vanuit het ontspannende comfort van uw zwemspa.

Oefen meditatie

Meditatie is een oude praktijk die tegenwoordig over de hele wereld enorm populair is geworden, en terecht. De gezondheidsvoordelen van meditatie zijn uitgebreid, van het verbeteren van mentale helderheid tot het verlagen van hoge bloeddruk. Één van de beste dingen van mediteren is dat je het vrijwel altijd en overal kunt doen. Het enige wat je hoeft te doen is een rustige plek zoeken, je concentreren op je ademhaling en je geest leegmaken.

Koop vandaag nog een SwimLife™ zwemspa

Begin meteen met genieten van een gezondere levensstijl met een eersteklas zwemspa. Neem contact op met uw plaatselijke Sundance® Spas-dealer om uw opties te verkennen en professioneel advies te ontvangen van ons team van toegewijde en vriendelijke zwemspa-experts.

Eerst wat meer informatie verzamelen? Bekijk de informatieve en uitgebreide artikelen in onze blog en onze lijst met veelgestelde vragen.

Nieuws

Verwante berichten