Hoe lang kan ik het beste in een spa blijven?

Als trotse eigenaar van een spa bent u waarschijnlijk maar al te bekend met de geweldige voordelen die deze te bieden heeft. Van een verbetering van uw gezondheid tot een stressvrije levensstijl, er zijn zoveel redenen om een spa te bezitten en ervan te genieten. Om het meeste uit uw spa te halen, is het belangrijk dat u deze veilig gebruikt en op een manier die u ten goede komt. Veilig gebruik van uw spa begint allereerst door de juiste tijd in het water te blijven, waar wij in dit artikel wat dieper op ingaan.

Uw spa veilig gebruiken

Hoe lang u in een spa zit/ligt, hangt af van verschillende factoren, waaronder uw gezondheid, tolerantie en persoonlijke voorkeur. Als algemene vuistregel raden wij aan om 30-60 minuten lang een bad te nemen.

Voordat u in uw spa gaat, raden wij u aan om met uw zorgbehandelaar te praten als u lijdt aan een medische aandoening. Dit zal helpen om er zeker van te zijn dat badderen in een spa  geschikt voor u is en dat u met de juiste tijdsduur en op de beste temperatuur voor uw gezondheid in de spa onderdompelt.

Sommige mensen kunnen langere tijd in een spa doorbrengen dan andere, en bij verschillende temperatuurbereiken. Om erachter te komen welke het beste bij u past, raden wij u aan te beginnen met een bad van 10-15 minuten en de temperatuur in te stellen op 36-38°C en de tijd en temperatuur geleidelijk en in kleine stappen te verhogen.

Ten slotte kan uw persoonlijke voorkeur ook bepalen hoe lang u in een spa ligt. Terwijl sommigen het gevoel hebben dat ze een uur of langer kunnen weken, zwemmen en spelen, zijn anderen volkomen tevreden om binnen 15-20 minuten in en uit het water te komen. Let goed op hoe u zich voelt, zowel in als uit het water, naarmate u uw tolerantie voor het water geleidelijk vergroot. Als u na 30 minuten weken het gevoel heeft dat u genoeg hebt gehad en een verbetering in uw gezondheid en levensstijl opmerkt, dan is dat misschien de perfecte hoeveelheid tijd voor u.

Aan het eind van de dag is iedereen anders. Hoewel er geen magisch getal is voor hoe lang u moet weken, raden wij u aan om op een veilige en gecontroleerde manier te experimenteren en te verkennen.

De voordelen van Sundance Spa’s

Als u eenmaal de juiste hoeveelheid tijd voor uzelf heeft bepaald om in een spa te genieten, zult u waarschijnlijk de vele voordelen beginnen te plukken.

Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • Verlichte spierspanning
  • Verlichte gewrichtspijn
  • Verbeterde slaappatronen
  • Minder stress
  • Verbeterd fysiek herstel

Hoe profiteert u van het bezitten en gebruiken van een spa?

Sundance® Spa’s Benelux

Het maakt niet uit of u uw allereerste spa koopt of een doorgewinterde spa-eigenaar bent die uw ervaring wil verbeteren, uw lokale Sundance® Spas-dealer kan u helpen. U vindt een brede selectie van hoogwaardige spa’s te koop, spa-accessoires en andere benodigdheden voor de achtertuin. Ons doel is om u te helpen bij het realiseren van de perfecte buitenspa-installatie zodat u er vervolgens vele jaren plezier van kunt hebben.

Nieuws

Verwante berichten