Hoe u in een paar eenvoudige stappen uw spa leegt, schoonmaakt en weer vult

Uw bubbelbad of spa is net een grote badkuip, behalve dat u enige tijd wacht voordat u het water wegpompt.

Naarmate meer mensen het keer op keer gebruiken, maken zowel organische als anorganische afzettingen het water van de spa steeds vuiler. Daarom is het essentieel om uw spa af te tappen en schoon te maken.

Over het algemeen moet u uw spa elke 3-4 maanden laten leeglopen, schoonmaken en opnieuw vullen. Maak echter vaker schoon als de spa vaak en door een grotere groep mensen wordt gebruikt of als het water een probleem heeft dat niet kan worden verholpen door eenvoudig te reinigen en te testen/meten.

Er komt meer bij kijken bij het schoonmaken van uw spa dan simpelweg aftappen en afvegen met een reinigingsoplossing. Lees meer over de voordelen van een goede reiniging, hoe dit moet worden gedaan en hoe de technici van uw lokale Sundance Spas -winkel u kunnen helpen met alles, van spa-reparatie tot routinematig onderhoud zoals aftappen en schoonmaken.

De voordelen van het legen en reinigen van uw spa

Ook al behandelt, reinigt en schockt u het water van uw spa regelmatig, toch zult u het water op een gegeven moment helemaal moeten vervangen. Verontreinigingen zoals lichaamsoliën en lotions, cosmetica, haarproducten, zweet en dode huidcellen komen in het water terecht wanneer het bad wordt gebruikt.

Deze verontreinigingen komen ook in de leidingen en filters terecht en kunnen een laag bacteriën vormen die moeilijk te verwijderen is, een zogenaamde biofilm.

U kunt de biofilm alleen verwijderen door de spa zorgvuldig leeg te laten lopen en schoon te maken met de juiste spa- en sanitairreinigingsproducten. Uw spa is toe aan service/onderhoud als deze:

  • Slechte geuren afgeeft
  • Vervuild of troebel water heeft, ook na behandeling/schockken
  • In korte tijd door heel veel mensen wordt gebruikt
  • Lange tijd niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld na de winter

Uw spa leeg laten lopen

Zorg ervoor dat de spa is losgekoppeld van de stroomaansluiting voordat u onderhoudswerkzaamheden uitvoert. Begin met het toevoegen van een sanitair reinigingsmiddel voordat u uw spa leeg laat lopen. De reiniger is speciaal gemaakt om de opbouw van biofilm in de leidingen en filters af te breken.

Het zou een tijdje moeten zitten/circuleren (controleer de verpakking) – laat het een paar uur circuleren of zelfs een nacht voordat u de spa gaat legen.

U kunt het bad leeg laten lopen door een slang aan te sluiten en de zwaartekracht het water eruit te laten duwen, maar dit kan uren duren. Als alternatief kan een zinkputpomp de spa binnen enkele minuten leegpompen. Sundance Spa’s hebben hiervoor een leegloop systeem in de spa. Het afvalwater hoort in de riolering te gaan, maar sommige mensen lozen het in hun achtertuin of tuin.

Uw spa schoonmaken

Reinig of vervang uw filter terwijl het bad leegloopt – spoel grondig met schoon water om de reinigingsmiddelen te verwijderen.

Spuit de schaal in met een spa-reiniger en was hem, let op alle hoeken en gaten. Verwijder resten met zachte microvezeldoeken en spoel alle oppervlakken grondig af.

Misschien wilt u van de gelegenheid gebruik maken om uw spa-filter schoon te maken, samen met andere accessoires zoals de trap of de afdekking. Voer het reinigingswater op dezelfde manier af als het vuile spa-water.

Uw spa bijvullen

Voeg ten slotte vers water toe via een slang met filter om de hoeveelheid onzuiverheden te verminderen. Gebruik altijd water van hoge kwaliteit om de kans op vlekken en minerale afzettingen te verkleinen. Blijf in de buurt om overstromingen te voorkomen, vooral wanneer u uw spa binnenshuis heeft staan.

Neem contact op met uw lokale Sundance® Spas-dealer

Klinkt dit allemaal te ingewikkeld? Alle spa-winkels van Sundance® Spas Benelux, leveranciers van Sundance® Spas, hebben een spa-serviceafdeling die u kan helpen met uw spa-onderhoud. Neem vandaag nog contact op met uw plaatselijke Sundance® Spas-dealer voor hulp bij uw routinematige spa-onderhoud of om uw droomspa te vinden.

Nieuws

Verwante berichten