Hoe u uw spa-filter schoonmaakt

Bent u de trotse eigenaar van een Sundance® Spas-spa? Als dat het geval is, bent u waarschijnlijk maar al te bekend met de prachtige voordelen en verbeteringen van uw levensstijl die het bezit van een spa met zich mee kan brengen. Om er zeker van te zijn dat u jarenlang de vruchten van uw spa kunt plukken, is het noodzakelijk dat u het systeem goed onderhoudt. Of u de spa nu zelf onderhoudt of gebruik maakt van de diensten van uw plaatselijke Sundance® Spas-dealer, regelmatige inspecties, onderhoud en reparaties zijn uiterst belangrijk.

In dit artikel gaan we spa-filters nader bekijken. Lees verder voor alles wat u moet weten over het schoonmaken van uw spa-filter, het vervangen van het filter en de tekenen dat het onderhoud nodig heeft.

Tekenen dat uw spa-filter onderhoud nodig heeft

Vermoedt u dat het filter van uw spa moet worden schoongemaakt of vervangen? Hier zijn enkele veelbetekenende signalen dat uw spa-filter onderhoud nodig heeft:

  • Het water van uw spa is niet helder
  • Er is een duidelijke scheur of lek in het filter
  • Problemen om het filter schoon te krijgen
  • Het filter raakt gemakkelijk verstopt of verstopt
  • Verminderde waterstroom
  • Problemen met het regelen van de watertemperatuur

Als u iets van bovenstaande opsomming opmerkt, is het misschien tijd voor een grondige filterreiniging of om het filter helemaal te vervangen.

Uw spa-filter schoonmaken

U dient ernaar te streven uw spa-filter één keer per week met water uit de slang te spoelen en uw spa-filter ongeveer één keer per maand goed schoon te maken. Als u uw spa regelmatig gebruikt, moet u deze mogelijk om de drie weken schoonmaken.

Om uw spa-filter te reinigen, raden wij u aan om langs te gaan bij uw lokale Sundance® Spas-dealer en een filterreinigingsproduct en een grote emmer te kopen. Volg de instructies, vul de emmer met filterreiniger en verdun deze vervolgens met water. Schakel uw spa uit en verwijder het filter, plaats het filter vervolgens in de emmer en laat het weken volgens de richtlijnen van het filterreinigingsproduct. Misschien wilt u uw back-upfilter in de spa plaatsen en weer aanzetten terwijl het filter doorweekt.

Zodra het filter de juiste hoeveelheid tijd heeft geweekt, gebruikt u uw tuinslang of een filterflosser die aan de slang is bevestigd om het filter uit te spoelen voordat u het terugplaatst in de spa.

Wanneer moet u uw spa-filter vervangen?

Het wordt aangeraden om het filter van uw spa ongeveer één of twee keer per jaar te vervangen. Dit kan afhangen van het gebruik van uw spa, het schoonmaakregime en hoe vaak uw spa wordt onderhouden door een professional. Als u niet zeker weet of uw filter moet worden vervangen, neem dan vandaag nog contact op met uw plaatselijke Sundance® Spas-dealer.

Sundance® Spa Nederland

Bezoek uw plaatselijke Sundance® Spas-dealer in Nederland om vandaag nog aan de slag te gaan. Uw plaatselijke Sundance® Spas-dealer kan u helpen bij het vinden van de beste spa voor uw levensstijl. Neem contact op met uw plaatselijke Sundance® Spas-showroom om vandaag nog aan de slag te gaan.

Nieuws

Verwante berichten