Hoe Hottubs kunnen helpen de symptomen van artritis te verlichten

Een vrouw ontspant haar artritis in een Sundance Spas hot tub.

Als u last hebt van artritis kan hydrotherapie in een hottub u helpen. Er gaat niets boven warm water om de stijfheid, gewrichtspijn en ontstekingen te verlichten die vaak gepaard gaan met artritis.

Als u lijdt aan de ongemakkelijke of pijnlijke symptomen van artritis, dan kan hydrotherapie in een hottub u misschien helpen.

Hottub Therapie voor Artritis

Als u last heeft van gewrichtspijn door artritis, kan het warme water uw lichaam helpen ontspannen. Deze ontspanning is de eerste stap naar het loslaten van spierspanning, wat leidt tot meer flexibiliteit en een betere doorstroming van zuurstof door de bloedstroom. Baden in het door stralen aangedreven water kan ook veel van de symptomen verlichten door de warmte en het drijfvermogen van het water.

De symptomen van artritis die verzacht kunnen worden met hottub hydrotherapie zijn onder andere:

  • Stijve gewrichten
  • Gespannen spieren
  • Slechte flexibiliteit en bewegingsbereik
  • Pijn en zwelling

Als u zachtjes oefeningen doet terwijl u in uw hottub zit, kunt u zelfs uw spierkracht en uw bloedsomloop verbeteren omdat het water voor weerstand zorgt.

Als u wilt proberen te sporten in uw hottub of spa, begin dan langzaam tot u zich comfortabel voelt. Zo voorkomt u dat u pijnklachten krijgt. Probeer bijvoorbeeld uw benen rechtop te zetten, te trappen en ter plekke te marcheren.

Hoewel hottub-hydrotherapie sommige directe symptomen van artritis kan verlichten, zijn velen zich niet bewust van de indirecte gezondheidsvoordelen die verder kunnen helpen om een betere gezondheid te bevorderen. Denk maar aan betere slaappatronen, minder stressgevoelens, beter spierherstel, en zelfs een beter mentaal welzijn door zelfzorg, ontspanning en meer tijd doorbrengen met geliefden.

Hoe haalt u het maximum uit uw hottub-therapie?

Medische deskundigen raden aan om 20 tot 45 minuten in het warme water te zitten . Hoe lang je in een hot tub baadt, hangt af van een aantal factoren, zoals je gezondheid, het klimaat en je persoonlijke voorkeuren. Misschien wil je eerst met je arts praten om te zien of hydrotherapie iets voor je is en hoe je het best de symptomen van artritis behandelt.

Als u uw hottub gebruikt tegen gewrichtspijn, moet de watertemperatuur tussen 36,5 en 38,5 graden Celcius liggen.

U kunt uw hottub-therapie maximaliseren door de jets te gebruiken. De zachte massage stimuleert uw bloedsomloop, verlicht spanningen en ontspant uw spieren. De combinatie van massage en warm water verzacht uw weke delen en maakt ze soepeler zodat bewegen makkelijker wordt. Warm water helpt ook de bloedtoevoer naar stijve gewrichten en spieren te verbeteren en kan zwellingen en ontstekingen verminderen.

Ontspannen van uw geest

Als u met chronische pijn leeft, moet niet alleen uw lichaam zich ontspannen, maar ook uw geest.

Gewoon in uw hottub zitten, luisteren naar het zachte bubbelen van het water en rustig ademhalen kan u de perfecte gelegenheid bieden om te mediteren.

Er is niets beters dan de combinatie van meditatie en rustgevend warm water om uw spanning weg te laten smelten, zodat u diep kunt ontspannen.

Verlicht de symptomen van artritis met Sundance® Spa's

Het bezit van een hottub is niet alleen fijn voor in uw vrije tijd maar kan ook uw gezondheid verbeteren! Dus als u last heeft van gewrichtspijn, artritis of als u gewoon wilt ontspannen, neem dan vandaag nog contact op met uw plaatselijke Sundance® Spas-dealer in Benelux. Uw plaatselijke dealer helpt u graag bij het uitzoeken van het perfecte model, zodat u de hele dag kunt genieten!

Deel deze blogpost!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Copyright © 2021 Sundance Spas Benelux. Alle rechten voorbehouden. Sundance Benelux is onderdeel van de SenS Groep. Gemaakt met hartje door IMP Digitaal - mogelijk gemaakt door Kinsta