Met Sundance® Spas benut u alle gezondheidsvoordelen van een spa

Als u last heeft van chronische of zelfs periodieke rugpijn en op zoek bent naar een natuurlijke manier om wat verlichting te krijgen, hoeft u niet verder te zoeken dan uw spa. Experts over de hele wereld bevelen hydrotherapie of onderdompeling in warm water aan voor pijnverlichting. Het verwarmde water van uw spa helpt uw spieren te ontspannen, terwijl jetmassage spanning en stijfheid verlicht en een betere, genezende bloedtoevoer naar pijnlijke of gewonde gebieden bevordert.

Wanneer stretching aan de routine wordt toegevoegd, kunt u nog betere resultaten behalen. Rekken in uw spa zal uw spieren soepeler maken en u helpen om een groter bewegingsbereik te bereiken. Dit helpt niet alleen om het lichaam van spanning te ontdoen, maar ook om de flexibiliteit en mobiliteit te verbeteren.

Laten wij met dat in gedachten eens kijken naar de beste rekoefeningen die verlichten kunnen bieden bij rugpijn:

1. Heupbuiger stretch

Hoewel dit stuk niet specifiek op je rug is gericht, kan het naast het verlichten van spanning in je heupen en dijen ook verlichting brengen in je onderrug. Als u in uw spa staat, houdt u de rand vast voor evenwicht en zet u één voet op de stoel achter u. Zorg ervoor dat de voet op de grond/bodem naar voren wijst en dat je knie licht gebogen is. Duw langzaam je bekken naar voren terwijl je je bilspieren aanspant en houdt dit 20 seconden vast. Je voelt een fijne stretch aan de voorkant van je heup en dij. Herhaal drie keer aan elke kant.

2. Achterover leunen

Ga in het midden van uw spa staan, plaats uw voeten op schouderbreedte uit elkaar, knieën licht gebogen. Plaats uw handen op uw heupen en buig voorzichtig naar achteren tot u het punt van spanning bereikt, maar geen pijn ervaart. Houd deze positie 10 seconden vast om je onderrug en de voorkant van je heupenspieren uit te rekken.

Ga langzaam rechtop staan en herhaal het stuk twee (of meer) keer.

3. Zijwaartse rompstrekking

Ga comfortabel in uw spa zitten en hef één arm boven uw hoofd, terwijl u uw andere hand op uw dijbeen laat rusten voor ondersteuning. Buig naar de andere kant totdat je een goede rek langs je ribbenkast bereikt. Houdt 20 seconden vast en rek dan uit naar de andere kant. Herhaal twee of drie keer aan beide kanten. Dit zal helpen om strakke spieren rond je ruggengraat los te maken.

4. Rekken van de hamstring

Ga in uw spa zitten, ruggengraat in een neutrale positie en strek een been voor u uit. Buig je voet en leun naar voren op de heupen, waarbij je je arm naar je tenen strekt. Het is oké als je je tenen niet kunt pakken. Leun gewoon naar voren naar het spanningspunt en houd dit 10 seconden vast. Je voelt een fijne rek langs de achterkant van je been en een vermindering van spanning in je heupen en rug. Wissel van been en herhaal twee tot drie keer aan elke kant.

5. Torsowendingen

Het hebben van sterke rompspieren kan rugpijn helpen verlichten, waardoor dit een geweldige rekoefening is die ook dienst doet als verstevigende oefening. Zittend of staand, houdt je armen naast je en til je onderarmen op alsof je een biceps curl doet. Houdt die positie vast, span je buikspieren aan en draai dan naar links en rechts. Houdt elke draai drie seconden vast en herhaal dit gedurende ten minste 20 draaiingen aan elke kant.

Veiligheidstips

Zorg ervoor dat uw arts elk rekregime goedkeurt voordat u begint. Zorg er bij het uitvoeren van de bewegingen voor dat u uw knieën ontspannen houdt in plaats van ze op slot te zetten om zo de oefeningen op de juiste wijze uit te voeren. Als u in uw spa staat, houdt u zich dan goed vast aan de handgrepen of rand van uw spa.

Sundance® Spas Benelux

Als u klaar bent om alle gezondheidsvoordelen van een spa te benutten, moet u bij Sundance® Spas Benelux zijn. Of u nu op zoek bent naar een 2-persoons spa, 4-persoons spa of 6-persoons spa, uw lokale dealer in Nederland/de Benelux kan u helpen.

Nieuws

Verwante berichten