Hoe Sundance Spa’s de symptomen van artritis kunnen verlichten

Als u last heeft van artritis, kan hydrotherapie in een spa helpen. Er gaat niets boven warm water om de stijfheid, gewrichtspijn en ontsteking die vaak gepaard gaan met artritis te verlichten.

Als u lijdt aan de ongemakkelijke of pijnlijke symptomen van artritis, kunt u als volgt helpen met hydrotherapie in een spa

Spatherapie voor artritis

Als u last heeft van gewrichtspijn door artritis, kan het warme water uw lichaam helpen ontspannen. Deze ontspanning is de eerste stap naar het loslaten van spierspanning, wat leidt tot meer flexibiliteit en een betere doorstroming van zuurstof door het bloed. Weken in het jet-aangedreven water kan ook helpen om veel van de symptomen te verlichten vanwege de warmte en het drijfvermogen van het water.

De symptomen van artritis die kunnen worden verlicht met hydrotherapie in de spa zijn:

  • Stijve gewrichten
  • Gespannen spieren
  • Slechte flexibiliteit en bewegingsbereik
  • Pijn

Als u rustig traint terwijl u in uw spa zit, kunt u zelfs uw spierkracht en uw bloedsomloop verbeteren, omdat het water weerstand biedt.

Als u wilt oefenen in uw bubbelbad of spa, begin dan langzaam totdat u uw comfortniveau heeft gevonden. Dit voorkomt dat u pijnaanvallen krijgt. U kunt bijvoorbeeld rechte beenverhogingen, beentrappen en ter plekke marcheren proberen.

Hoewel hydrotherapie in een spa kan helpen om enkele van de directe symptomen van artritis te verlichten, zijn velen zich niet bewust van de indirecte gezondheidsvoordelen die kunnen helpen om een betere gezondheid te bevorderen. Deze kunnen bestaan uit betere slaappatronen, minder stressgevoelens, verbeterd spierherstel en zelfs verbeterd mentaal welzijn door zelfzorg, ontspanning en meer tijd doorbrengen met dierbaren.

Hoe u het meeste uit uw spatherapie kunt halen

Medische experts raden aan om 20 tot 45 minuten in het warme water te weken. Hoe lang u in een spa blijft liggen, hangt af van een aantal factoren, waaronder maar niet beperkt tot uw gezondheid, klimaat en persoonlijke voorkeuren. Misschien wilt u eerst met uw arts spreken om er zeker van te zijn dat hydrotherapie geschikt voor u is en hoe u het het beste kunt gebruiken bij de behandeling van de symptomen van artritis.

Als u uw spa gebruikt voor gewrichtspijn, moet de watertemperatuur tussen 36 en 39 Graden Celcius.

U kunt uw spatherapie maximaliseren door de jets te gebruiken. Deze zachte massage stimuleert je bloedsomloop, verlicht spanning en ontspant je spieren. De combinatie van massage en warm water verzacht uw zachte weefsels, waardoor ze flexibeler worden, zodat bewegen gemakkelijker wordt. Warm water helpt ook de bloedtoevoer naar stijve gewrichten en spieren te verhogen en kan zwelling en ontsteking verminderen.

Je geest ontspannen

Als je met chronische pijn leeft, moet niet alleen je lichaam ontspannen, maar ook je geest.

Gewoon in uw spa zitten, luisteren naar het zachte kabbelen van het water en langzaam ademen, kan u de perfecte gelegenheid bieden om te mediteren.

Er is niets beters dan de combinatie van meditatie en rustgevend warm water om je spanning weg te laten smelten, zodat je diep kunt ontspannen.

Verlicht de symptomen van artritis met Sundance® Spa’s

Het bezit van een spa is niet alleen geweldig voor uw vrije tijd, maar het kan ook uw gezondheid verbeteren! Dus als u last heeft van gewrichtspijn, artritis of gewoon wilt ontspannen, neem dan vandaag nog contact op met uw plaatselijke Sundance® Spas-dealer in Nederland. Uw plaatselijke dealer helpt u graag bij het kiezen van het perfecte model, zodat u de hele dag kunt genieten!

Nieuws

Verwante berichten